POKUSA RawDietLine Blood plasma (osocze krwi) 150g
Mączka z wieprzowej plazmy krwi to źródło organicznego wysokoprzyswajalnego białka bogatego w lizynę i reoninę. Wzmacnia naturalną odporność organizmu, polecana jako uzupełnienie diety psów i kotów karmionych dietą surową.
Naturalny składnik przeznaczony do wzbogacenia diety psów i kotów żywionych surowym mięsem. Mączka z wieprzowej plazmy krwi uzupełnia niedobory składników osocza w diecie, której główny element stanowi mięso surowe. Dostarcza wysokowartościowego białka bogatego w lizynę i treoninę. Lizyna jest aminokwasem niezbędnym do budowy kolagenu chrząstek i skóry. Treonina - niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, regeneracji wątroby, odbudowy włókien mięśniowych. Frakcja globulin białka osocza to przede wszystkim immunoglobuliny mające zdolność do stymulacji układu odpornościowego. Stanowi źródło pierwiastków takich jak: sód, potas, chlor, wapń, magnez. Wyprodukowano pod nadzorem Powiatowego Inspektora Weterynarii.
Zastosowanie:
- Uzupełnienie diety B.A.R.F.
- Wzmacnia naturalną odporność
- Źródło organicznego białka bogatego w lizynę i treoninę.
Dawkowanie:
W przypadku diety surowej psy i koty: 1kg serce, wątroba, nerki–1.2g, 1kg chudego mięsa czerwonego lub królika - 2g, 1kg mięsa tłustego - 2.4 g
Miarka dołączona do opakowania zawiera 1g produktu (wartość orientacyjna)
W przypadku diety B.A.R.F., w celu otrzymania "pełnej krwi", zaleca się stosowanie w połączeniu z RawDietLine Hemoglobina w proporcjach 4:1 (4 dawki Hemoglobiny, 1 dawka Osocza).
Skład: 100% wieprzowej mączki z osocza krwi
Składniki analityczne/100g : Białko: 71,9% Wilgotność: 6,5% Popiół surowy: 14,5% Białko 71,9% Fosfor 2,23% Potas 0,64% Sód 5,63% Wapń 0,12% AMINOKWASY (%) Alanina 3,82 Arginina 4,11 Cysteina 1,58 Glicyna 2,64 Izoleucyna 2,39 Kwas asparaginowy 6,94 Kwas glutaminowy 10,2 Leucyna 6,83 Lizyna 5,73 Metionina 0,58 Fenyloalanina 4,05 Treonina 4,22 Tyrozyna 3,7 Walina 4,69 Histydyna 2,28 Prolina 4,18 Seryna 4,32
PROCES PRODUKCJI
Produkt poddano odpowiednio wyspecjalizowanej obróbce termicznej dla optymalnego zachowania dużych ilości doskonale przyswajalnych, naturalnych witamin, minerałów oraz aminokwasów.Produkt poddany obróbce termicznej powyżej 130 C, suszony metodą rozpyłową. Patogen SHV-1 (Herpesvirus suis typ 1) wywołujący chorobę Aujeszky jest skutecznie dezaktywowany w 100 C. Optymalny dobór właściwego procesu obróbki termicznej jest gwarancją eliminacji patogenów przy jednoczesnym zachowaniu jak najwyższego poziomu substancji odżywczych.