POKUSA RawDietLine Drożdże browarnicze 120 tabletek

POKUSA RawDietLine Drożdże browarnicze 120 tabletek

() Recenzje 
28,00 zł
Brutto Wysyłka w ciągu 24-48 godzin
Ilość
tag_faces 28 pkt w Programie Lojalnościowym
0 recenzje

Poprawa kondycji sierści, kompleks witamin z grupy B, prebiotyk. Drożdże w tabletkach dla psów i kotów.

POKUSA RawDietLine Drożdże browarnicze 120 tabletek

Naturalny wolny od GMO dodatek żywieniowy dla psów i kotów z czystych, nieaktywnych drożdży browarniczych w postaci smacznych tabletek. Zawiera organiczny kompleks organicznych witamin z grupy B, wysoką zawartość nukleotydów, aminokwasów oraz mikroelementów, które wspomagają odporność organizmu i kondycję sierści. W wyniku dietetycznego i prebiotycznego mechanizmu podwyższają znacznie wartość pokarmową posiłku oraz poprawiają jego smakowitość. Drożdże browarnicze warto podawać do wzbogacenia codziennej diety, podczas ciąży i laktacji, osobnikom młodym, w zaburzeniach trawienia (probiotyczny i prebiotyczny efekt). Produkt jest istotnym suplementem do bilansowania diety zwierząt karmionych surowym mięsem (w diecie B.A.R.F.) W całości wyprodukowano w Polsce. Nie zawiera syntetycznych dodatków.

Zastosowanie:

  • Podwyższają wartość pokarmową posiłku
  • Małe smaczne tabletki
  • Wzmacnia odporność
  • Poprawia kondycję okrywy włosowej
  • Wspomagają procesy rozrodcze
  • Wspomagają układ nerwowy

Dawkowanie: 1 tabletka na 2.5 kg masy ciała. Suplementowanie surowej diety: 8 tabletek/kg mięsa.

Sposób podania: zmieszać z pokarmem lub bezpośrednio do pyska

Skład tabletki: Drożdże browarnicze(Saccharomyces cerevisiae) 250mg. Dodatki technologiczne: celuloza, krzemionka.

Składniki analityczne/100g: Białko: 1.8% Włókno: 0.0% Popiół surowy: 7.7% Wilgotność: 5.7% Tłuszcze: 0.02%

PROCES PRODUKCJI Drożdże browarnicze zostały dodane w naturalnie czystej postaci, świeżo po zmieleniu, uprzednio poddane obróbce termicznej odpowiednio dobranej dla optymalnego zachowania dużych ilości doskonale przyswajalnych, naturalnych witamin, minerałów oraz aminokwasów.

METODA SUSZENIA Tylko odpowiednia, wyspecjalizowana metoda suszenia, pozwala na uzyskanie produktów najwyższej jakości. Źle dobrane parametry suszenia (zbyt wysoka temperatura) powoduje degradację aminokwasów, witamin czyli obniża jego wartość pokarmową. Poddajemy suszeniu zawsze świeży materiał

16 innych produktów w tej samej kategorii: